És un cor d’homes joves del nord d’alemanya, format pels tenor i els baixos del Chorknaben Uetersen. Té una llarga trajectòria musical i reconeixement pels premis obtinguts en diversos festivals. El repertori del cor inclou obres i autors clàssics i contemporanis, donant una especial importància al repertori més actual, treballant tot tipus d’estils: jazz, pop, etc.

 

El cor escull el seu nou nom Sonux Ensemble la primavera del 2013. La paraula "Sonux" és una barreja entre dues paraules llatines "sonus" (so) i "lux" (llum). El cor va guanyar el primer premi en la sisena edició de la "Deutscher Chor Wettbewerb" el 2002, i el 2005 va ser un dels cinc conjunts seleccionats per participar al "Internationaler Kammerchor Wettbewerb" de Markoberdorf. El 2007 guanyen el primer premi al festival "Schleswig-Holstein singt" a Gut Salzau. Al festival "Chor fest des Deutschen Chorverbandes" del 2008 el cor va ser guardonat amb el primer premi de la categoria "Romantik A" i a la millor interpretació d'una cançó popular. 

 

Juntament amb el cor de cambra I Vocalisti, que també canten sota la direcció de Hans-Joachim Lustig, el cor va oferir un concert únic amb obres del compositor americà Eric Whitacre l'any 2010.

SONUX ENSEMBLE

"Light, my light", Vytautas Miškinis and other works 

SONUX ENSEMBLE

HANS-JOACHIM LUSTIG, director

Fundador i director artístic de I Vocalisti, Hans-Joachim Lustig, després de la seva formació musical, inicia la seva carrera com a director coral. El curs 1994-95 va ser membre del German Music Council. Ha dirigit nombrosos seminaris nacionals i internacionals de direcció coral. Exergeix de jurat en diversos concursos de música coral i ha estat director convidat del Belgrade Radio Choir, el Philharmonia Chorus London i de l'Ankara State Choir.